Premieră națională pe scena Teatrului de Stat din Constanța

Piesa ”Regele șobolan”, în regia lui Radu Dinulescu, ilustrează povestea jurnaliștilor în goana după senzațional. Este pentru prima dată când personajul principal al unei piese de teatru este un ziarist.

”Regele șobolan” este o piesă de teatru pusă în scenă în premieră națională. Aceasta este scrisă după un text al lui Matei Vișniec, iar regizorul Radu Dinulescu spune că este o piesă complexă din toate punctele de vedere. Povestea din spatele piesei ilustrează foarte bine goana jurnaliștilor după senzațional. Cele două bande se războiesc din dorința de a apărea la televizor, însă…nu se întâmplă acest lucru.

Numele este unul sugestiv, deoarece piesa vorbește despre demnitate, iar oamenii pot fi curați fizic, însă spiritual, aceștia pot fi foarte murdari, iar șobolanul, se știe bine, este considerat un animal care curăță.

Piesa este una complexă și în ceea ce privește numărului de roluri pe care fiecare actor le are de interpretat. Cei mai mulți dintre ei au de interpretat aproximativ 3 roluri diferite.

Spectacolul se anunță a fi unul de succes, atât datorită complexității, cât și a impactului emoțional pe care îl va avea, mai ales, asupra jurnaliștilor.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea