Premieră medicală în România, înregistrată la malul mării

Premieră medicală în România, înregistrată la malul mării! Copiii care suferă de diferite deficiențe de atenție vor beneficia, de acum, de un nou tip de terapie. O familie de psihoterapeuți din Constanța a venit cu inovația. Este vorba despre  o cameră virtuală special amenajată, unde aceștia se pot obișnui cu situațiile unei vieți normale.

Trăim în era tehnologiei  și vrem sau nu vrem trebuie s-o acceptăm și să o folosim în scopuri nobile. Așa se face că o echipă de specialiști psihologi pe problemele cu care se confruntă micuții cu deficiențe a descoperit și va pune în practică, o terapie revoluționară.

Acestor copii le este destul de greu să să facă față învățământului de masă, așa că psihologii care au gândit proiectul vor crea un scenariu prin care copilul se poate obișnui cu atmosfera dintr-o clasă. Camera amenajată este o replică a unei săli de clasă din orice școală.

Prima cameră de acest gen a fost amenajată în America.

De acum, copiii de la malul mării, dar și cei din țară, vor putea avea acces la această cameră 45 de minute pe săptămănă, în reprize de câte 15 minute. Durata unei aplicații va fi de 7 minute.

Și părinții au experimentat atmosfera din camera virtuală, pentru a înțelege cel mai bine cum funcționează programul.

De acest proiect pot beneficia copiii cu probleme cu vârsta începând de la 5 ani.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea