Premieră la microrezervație din Constanța

Puiul de llamă întregește familia din rasa Alpaca compusă din cei doi părinți, veterani pe tărîmurile microrezervației, dar și dintr-un cuplu mai recent, format din două exemplare, mascul și femelă, de Algama. Deși nu are nici 48 de ore de cînd a fost adus pe lume, jucăușul patruped a făcut deja primii pași.

Biologii de la malul mării spun că puii dintr-o astfel de rasă este foarte rezistent, la fel ca și micuțul cu stea în frunte pe care l-au primit în sînul familiei de aici. Ei le-au asigurat toate condițiile și le-au creat un mediu natural exact ca pe tărîmurile de origine al llamelor, America de Sud.

Llamele din rasa Alpaca sunt foarte sociabile așa că se fac plăcute imediat. Nu a durat mult pînă cînd acest aspect interesant a ajuns la urechile turiștilor, dornici să se împrietenească cu tînărul exemplar.

Microrezervația din Constanța le deschide porțile turiștilor în fiecare zi, iar vizitatorii curioși să observe sutele de specii găzuite aici ar trebui să știe că puiul de llamă nu este singura noutate de aici. Recent, patrimoniul natural a fost îmbogățit cu mai multe exemplare de animăluțe, printre care și simpaticii reni.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima