Premieră la Microrezervația Constanța

Premieră la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța! Un struț din microrezervație s-a ouat pentru prima dată în captivitate. Acum, pasărea are nevoie de liniște, căldură și hrană iar peste o lună ar trebui să apară și urmașii.

Oul verde închis-smarald a luat prin surprindere pe toată lumea. Struții Emu sunt de ceva timp în microrezervație însă până acum nu s-au mai ouat niciodată. Struțul Emu este cea mai mare pasare nativă pentru Australia și a doua ca înaltime din lume, după vărul său african.

Îngrijitorul struților a fost cel care a găsit oul. L-a luat cu atenție și i-a anunțat pe biologii microrezervației.

Oul de struț Emu cântărește 66o de grame și a fost dus spre păstrare în biroul biologilor. Sunt șanse mari ca păsările să mai facă ouă și în zilele următoare. Acum, îngrijitorii le acordă o atenție sporită acestor viețuitoare. Dacă struții se vor oua mai mult, va urma o perioadă de clocire.

Specialiștii din microrezervația Delfinariului sunt hotărâți să obțină un pui din oul de struț chiar dacă acesta va fi singurul. La nevoie vor pune în cuibarul păsărilor câteva oua false făcute special ca să stimuleze instinctul natural de clocire al masculului.

Redactor: Cristina Niță