Premieră culturală absolută la Năvodari

La inițiativa consilierului Bogdan Penu, cu sprijinul și susținerea primăriei Năvodari și nu în ultimul rând cu implicarea și dăruirea celor doi soli ai orașului care aduc arta pe scena Casei de Cultură „Pontus Euxinus”, Dora Radu și Elena Matei, Năvodariul a avut parte de o premieră culturală absolută!

Pe pânza de proiecție a scenei a rulat pentru prima oară o premieră a unui film aflat în gala de promovare. Sâmbătă seara, înaintea începerii filmului „Între chin și amin” a urcat pe scenă chiar regizorul pelicului, Toma Enache.

Timp de 125 de minute, filmul a țintuit pe scaune cu răsuflarea întretăiată întreag audiență. Un film românesc întru totul, prin subiectul abordat, un episod al istoriei noastre cunoscut sub numele de „experimentul Pitești”, actorii din distribuție, mai noi și mai vechi, Kira Hagi, Constantin Cotimanis și prin sentimentele trezite de suferințele îndurate de acei supraoameni, despre puterea lor de a răbda, și în final, de  a ierta.

Atmosfera creată l-a emoționat și pe regizor, care a revent pe scenă, de data aceasta însoțit de o parte dintre actori. Au fost aplaudați la scenă deschisă pentru rezultatul muncii lor.

Seara s-a încheiat cu pozele din foaierul Casei de Cultură, unde năvodărenii au avut ocazia de a imortaliza un moment aparte, prezența lângă omul, oamenii care au creat această operă cinematigrafică.

Filmul Între Chin și Amin a fost selectat la Festivalul Internațional de Film din Buenos Aires – din 1400 de filme înscrise in competiție – și este pe lista scurta pentru câștigarea marelui premiu. De asemenea, este în competiție pentru cea mai buna muzica la Internațional Sound &Film Music Festival din Croația și pentru Best Director la Florence Film Awards în Italia.

Redactor: Sondra Sandu