Pregătirile sunt în toi pentru Ziua Marinei

În fața comandamentului flotei se fac ultimele retușuri, iar forțele navale pun la punct ultimele detalii pentru festivitate. Ziua de 15 august se va încheia cu un foc de artificii care va avea loc pe o navă în largul mării.

Forțele navale se pregătesc de cea mai importantă sărbătoare din această vară, ziua Marinei. La comandamentul flotei se face curățenie și se vopsește de zor pentru ca pe 15 august totul să fie perfect.

De Sfântă Mărie, centrul de greutate se mută din stațiunea Mamaia spre piața Ovidiu. Și în acest an, mii de turiști sunt așteptați să participe la această sărbătoare, iar pentru ei au fost pregătite și o serie de surprize.

O mulțime de evenimente importante premergătoare zilei Marinei vor avea loc și în porturile militare. Cel mai important este ziua Porților deschise care în acest an este programată pentru data de 6 august.

Pentru 15 august, pe lângă parade, exerciții militare și focul de artificii din largul mării va avea loc și retragerea cu torțe a marinarilor militari care se vor opri în fața prefecturii din Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea