Pregătirile pentru Ziua Marinei Române sunt pe sfârșite

Pregătirile pentru Ziua Marinei Române sunt pe sfârșite. Militarii s-au antrenat zi de zi pentru cea mai emoționantă zi din an. La eveniment sunt așteptați mii de turiști, de aceea oamenii legii au luat măsuri speciale pentru evitarea ambuteiajelor și eliminarea incidentelor.

Activitățile de Ziua Marinei debutează la 15 august, începând cu ora 10, cu ceremonialul militar și religios din faţa Comandamentului Flotei. Apoi urmează sosirea Zeului Neptun, Exerciţiul Naval și parada militară. În portul Tomis, începând cu orele 13, au loc jocuri marinărești.

Circulația rutieră din zonă va fi restricționată, în intervalul orar 7-14, pe mai multe artere.

Este vorba despre:

-Bd. Elisabeta, între intersecția cu str. Termele Romane și str. Remus Opreanu;

-Str. Remus Opreanu, între intersecția cu bd. Regina Elisabeta și str. Marinei;

-Str. Marinei, începând cu intersecția cu str. Remus Opreanu și până în dreptul Hotelului Palace.

Constănțenii așteaptă cu mult interes Ziua Marinei. Acest bărbat a venit cu nepoții tocmai pentru a le explica semnificația momentului.

Autoritățile locale au luat măsuri și pentru facilitarea parcării mașinilor.

– Cele două spații de parcare adiacente din exteriorul portului maritim (restaurant Vraja Mării) au o capacitate de aproximativ 700 de autoturisme;

– Parcarea cuprinsă între str. Termele Romane și gardul împrejmuitor al incintei portului maritim de aproximativ 120 de autoturisme;

– Spațiile de parcare din zona Judecătoriei Constanța (250 de autorurisme) și cele de pe str. Traian de 150 de autoturisme);

– Pe prima bandă (sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane pot parca aproximativ 300 de autoturisme.

În plus, RATC Constanţa anunţă că linia de autobuz 42 (Tomis Nord – Poarta 2 Port) va fi suplimentată cu două curse pe tot parcursul zilei.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei