Pregătirile pentru prima ediţie a Festivalui Antic Tomis sunt în plină desfăşurare (VIDEO)

Cei care se află acum pe litoral i-au putut urmarii pe primii trei sositi, 2 romani si un dac. Confruntările între ei îi vor ține pe spectatori cu sufletul la gură, promit organizatorii.

Pentru prima dată după 2000 de ani, cetatea Tomis a prins viata. Aceasta a fost animată cu personaje de istorie, 2 romani si un dac. Cei trei sunt din Cluj Napoca şi fac parte din Asociaţia Terra Dacica Aeterna. Ei ne-au spus că au venit mai devreme pentru a testa …. terenul.

Ţinutele celor trei sunt tipice dacilor şi romanilor. La Constanţa a ajuns şi dragonul dacilor, stindardul pe care îl vedem reprodus în mai multe locuri pe Columna lui Traian. Fiind prezenţi în piaţa Ovidiu, cu ţinutele lor autentice, curioşii au început să apară. Au stat de vorbă cu ei, au schimbat impresii istorice şi au facut poze.

Toţi cei care vor fi pe litoral în perioada  17-19 august, îi vor putea urmări pe cei trei în lupte de stradă, ateliere meşteşugăreşti şi parade militare. Centrul istoric al oraşului Constanţa se va transforma într-o uriaşă scenă pe care vor fi recreate pagini de istorie Prin intermediul festivalului, organizatorii vor să readucă la viață vechiul Tomis. Pe toată durata evenimentului vor rula proiecții de film și reconstituiri tridimensionale ale cetăților Tomis, Histria și Adamclisi. Organizatorii îşi propun ca acest festival să devină o adevărată tradiţie.

Redactor: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc