Pregătiri pentru Ziua Marinei

Forțele Navale Române s-au pregătit cu sârg pentru celebrarea Zilei Marinei. Spectacolul dedicat marelui eveniment a fost pus la punct până la cele mai mici detalii.

Pentru ca forțele militare participante să se sincronizeze perfect la festivitatea din 15 august de la Constanța, s-a desfășurat repetiția generală. Scenariul complex al Exercițiului demonstrativ întrunit ”Forțele Navale Române 19” a pus în practică o dinamică uriașă.

Fregatele și corvetele au mărșăluit pe mare, avioanele și elicopterele militare au survolat cerul în timp ce focurile de armă au brăzdat văzduhul ca într-un veritabil război.

Scenariul a fost întregit de parașatuștii care s-au lansat în salturi îndrăznețe. Nu au lipsit nici defilările și jocurile marinărești.

Similarea atacurilor de pe mare, respingerea acestora de pe uscat au fost urmărite cu sufletul la gură de publicul prezent pe faleza din fața Comandamentului Forțelor Navale Române din Constanța.

La spectacolul de pe mare din 15 august, spectatorii vor putea admira în dispozitivul naval misiunea specială a Fregatei Regele Ferdinand. În cadrul operațiunii, un elicopter Puma Naval va simula coborârea pe punte. În tot acest timp, de la bordul fregatei, manevrele de navigație vor fi asistate de o femeie.

De pe faleza constănțeană din fața Comandamentului Flotei, miile de spectatori vor putea urmări, în plus față de vasele militare românești, o navă-școală ucraineană din clasa Petrushka, precum și distrugătorul american USS „Porter”. Aeronave italiene Eurofighter Typhoon și un avion american de cercetare P8 Poseidon se vor alătura forțelor navale și aeriene române. Împreună vor desfășura secvențele scenariului din înălțimile cerului.

Redactor: Mihaela Țânțaru