Pregătiri pentru slujba de Înviere

Se fac pregătiri pentru slujba de Înviere. Lumina sfântă va ajunge la Constanţa de pe mare la ora 23.40, în zona Cazino şi va fi purtată în procesiune până în parcul Catedralei arhiepiscopale  „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Slujba principală de Înviere va avea loc la Catedrală și va fi oficiată de Înaltpreasfinția Sa Teodosie iar Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului vor cânta mai multe melodii creștine.

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim pe aeroportul din Otopeni, iar de acolo va fi adusă la Constanța.

Credincioșii pot participa la slujbele din orice biserică aflată în apropiere. După ce vor lua lumină, creştinii sunt aşteptaţi să ia şi pască. Sâmbătă, Înaltpreasfinția Sa Teodosie, va merge să vestească Învierea și la Penitenciarul Poarta Albă. Totodată, va sfinți și o toiță ridicată în cinstea celor care s-au jerfit în închisori, aceasta fiind realizată chiar de deținuți.

Duminică, începând cu ora 12.00, ierarhul Tomisului va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, după numărul apostolilor. La ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanța va fi susținut tradiționalul Concert pascal.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea