Pregătiri pentru sezonul rece

Necuvântătoarele de la Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii se pregătesc, încet, încet, pentru sezonul rece. Dacă unele dintre viețuitoare sunt obișnuite cu vremea rece, altele au nevoie de condiții speciale în pe timpul iernii.

Nu mai este mult până cand temperaturile scăzute se vor face simtite si la Constanta. Pentru a nu simți brusc această trecere de la un sezon la altul, îngrijitorii de la Microrezervație au început deja pregătirile pentru ca zebrele sau păsările exotice să nu ducă lipsă de nimic.

Totodată, în hrana necuvântătoarelor vor fi introduse și vitamine, asta pentru a le întări sistemul imunitar. În locuințele chiriașilor  de la Microrezervație s-au făcut și câteva schimbări.

 Cu toate acestea, animalele ce provin din țări cu o climă diferită de a noastră s-au obișnuit cu temperaturile locale, pentru ele trecerea de la sezonul cald la cel rece nu mai reprezintă o problemă.

Până când frigul își va intra în drepturi, viețuitoarele din Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii se pot bucura de câteva zile cu soare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea