Pregătiri pentru iarnă

An de an, prima zăpadă a luat prin surprindere autoritățile locale. Pentru a evita această  situație, astăzi, s-a întrunit colegiul prefectural, care a prezentat planul de măsuri specifice sezonului rece.

Autoritățile sunt gata să înfrunte zăpezile și viscolul! Cel puțin asta au susținut  în cadrul ultimei ședințe de Colegiu Prefectural, acolo unde reprezentanții instituțiilor de ordine publică au prezentat planul de măsuri pentru prevenirea și îndepărtarea efectelor iernii.

Jandarmeria este şi ea pregătită să sprijine eforturile celorlalte instituţii şi structuri pentru a combate efectele sezonului rece.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță spun că autosanitarele au fost deja pregătite pentru sezonul rece, medicii echipați și s-a făcut și stocul de materiale medicale necesare.

Pe de altă parte, au fost verificate utilajele ce vor acționa pe drumurile naționale şi stocurile de materiale . În total vor fi 70 de utilaje – 30 proprii și 40 închiriate, dar și aproape 4 mii de tone de sare.  Ca o noutate, iarna aceasta, pe toate utilajele regionalei de drumuri vor fi sisteme GPS.

Legat de sezonul rece, Direcția de Sănătate Publică va trimite mesaje către medicii de familie şi mediatorii sanitari în caz de urgenţă.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea