Pregătiri pentru Haloween

Sfârşitul acestei luni stă sub semnul Haloween-ului, sărbătoare „de import”, dar care pentru tinerii români reprezintă un prilej de distracţie. Constănțenii au luat deja magazinele la rând în căutarea unei ținute înfricoșătoare, spre bucuria comericianților, care speră la vânzări record.

Au mai rămas doar câteva zile până la cea mai înfricoșătoare noapte din an – cea de Halloween, iar constănțenii se pregătesc din timp pentru pentru petrecerile tematice.

Dacă doriți să petreceți o noapte de groază în oraș, pentru a vă etala costumele, ar fi bine să știți că aveți de unde alege.

Nici cei mici  nu sunt uitați. În toate școlile și grădinițele sunt organizate în această perioadă activități speciale și petreceri.

Halloween sau sărbătoarea tuturor sfinţilor este de origine celtică şi s-a răspândit în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii, prin intermediul imigranţilor irlandezi. Astăzi, Halloween se sărbătoreşte la scară mondială, fiind preluat de aproape toate ţările lumii. Cu ocazia acestei zile, în marile oraşe ale lumii, au loc parade şi carnavaluri, în care oameni mascaţi mărşăluiesc pe străzi, speriind trecătorii şi urându-le „Happy Halloween!”, adică „Halloween fericit!”.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes