Pregătire la cele mai înalte standarde pentru situaţii de criză

Asta oferă Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, prin intermediul cursurilor speciale pentru scafandri, care includ pregătire pentru misiuni sub acoperire şi de neutralizare a minelor subacvatice.

Asemenea cursuri sunt efectuate de două ori pe an. Însă pentru a putea fi selectaţi, scafandrii trebuie să aibă deja la bază noțiunile elementare efectuate la primele cursuri, cele de inițiere.

Tot cei care sunt instruiți participă și la misiunile speciale, acolo unde este nevoie ca ei să pună în practică noțiunile acumulate. Pentru misiunile subacvatice în care acoperirea este elementul de bază, aparatul de respirație folosit aici, este esențial pentru că nu elimină bule de aer.

Cât despre misiunile de neutralizare a minelor, scafandrii trebuie să cunoască întocmai pașii care trebuie urmați, la fel ca și semnele pe care și le fac unul altuia și pe care le cunosc doar ei.

Cursurile pot fi făcute doar de cei mai buni dintre cei mai buni și sunt formate din grupe a câte şase persoane pe parcursul a trei săptămâni.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru