Prefectul Constanței, Eugen Bola, a dat undă verde vasului Flaminia

Odată cu emiterea avizelor care atestă că încărcătura navei Flaminia nu va pune în pericol viața lucrătorilor și a locuitorilor din judeţ, prefectul Constanței, Eugen Bola, a dat undă verde vasului. Acesta a precizat că toate metodele de curățare a containerelor sunt foarte bine analizate astfel încât să nu existe niciun pericol.

La ora actuală, la bordul navei Flaminia se află 8 mii de tone de deșeuri metalice și o mie de tone de șlam, un amestec de mâl, cu apă de mare, substanţe folosite la stingerea incediilor și alte substanțe toxice neidentificate încă.

Administraţia locală Costinești a prevăzut în urmă cu o lună că nava va acosta în portul Constanța și a emis o hotărâre de consiliu local prin care interzice depozitarea oricărui tip de deșeuri de pe Flaminia în cele două gropi ecologice din localitate.

Care sunt principalele motive care i-au determinat pe reprezentanţii administraţiei locale Costinești să ia această decizie, vă invităm să aflați în ediția de astăzi a emisiunii Valoare și Declin, de la ora 20:30.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru