“Prea rebel să fii condus”

Este titlul campaniei naționale desfășurată de Agenția Antidrog. Sub sloganul „în viaţă sănătatea are prioritate, nu drogurile”, specialiștii au dorit să afle de la tineri și adolescenți dacă au încercat vreodată mirajul drogurilor și alcoolului, cum reacționează sub influența lor și mai ales dacă au încercat să își convingă prietenii să nu consume substanțe interzise. Rezultatele spun că numărul consumatorilor de droguri este constant.

În chestionarul anonim, tinerii au avut de răspuns la întrebări de genul ”alcoolul vă face să vă simțiți mai puternici?” sau ”ați simțit vreodată starea de sevraj?”. Din păcate, puțini adolescenți și tineri care au trecut pe la punctul din centrul stațiunii Mamaia au fost interesați să participe la campanie. Însă cei care au făcut-o au dat dovadă de responsabilitate socială și simț civic.

Agenţia Naţională Antidrog a implementat la nivel naţional campania de prevenire “Prea rebel să fii condus”, având ca scop conştientizarea populației în legătură cu riscurile consumului de substanțe interzise.

Agenția Națională Antidrog Constanța derulează în această vară la mare o campanie paralelă, Litoral fără droguri 2013, în parteneriat cu Poliția și Gruparea Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanța.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru