Praznicul Sfântului Ștefan

An de an, creștinii îl prăznuiesc în a treia azi de Crăciun pe Sfântul Ștefan, primul care a vestit și mărturisit credința în Hristos. El a devenit astfel primul martir și diacon al Bisericii. Sfântul Ștefan este cel ales pentru a-i conduce pe diaconi, motiv pentru care este numit și Arhidiacon. Peste 400.000 de români îşi serbează astăzi ziua onomastică. Cei mai mulţi, sunt bărbaţi care poartă numele Ştefan, iar aproape 100 de mii femei răspund la prenumele de Ştefania.

Ne aflăm într-o perioadă specială pentru viața spirituală a creștin ortodocșilor. Astăzi este cinstit Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan, un bun cunoscător al Vechiului Testament. Pentru că susținea învățăturile lui Iisus Hristos, Sfântul Ștefan a fost remarcat de farisei. Aceștia l-au dus în fața Sinedriului, pentru a fi acuzat de blasfemie contra lui Moise și a lui Dumnezeu. După judecată, a fost găsit vinovat și omorât cu pietre devenind astfel primul martir creștin care a fost ucis pentru credința sa.

Preoții de la biserica Sfântul Cuvios Antonie cel Mare din Năvodari l-au cinstit astăzi pe Sfântul Ștefan împreună cu enoriașii prezenți la slujbă.

Slujba s-a încheiat cu predica legată de viața Sfântului Ștefan. Ea a fost susținută de parohul lăcașului de cult, preotul Petrea Leonard Florinel.

La finalul slujbei, părintele Angel Ramboi a adresat tuturor sărbătoriților de astăzi o urare plină de har.

Reporter: Sondra  Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet