”Poveștile Mamaiei”, o carte eveniment

”Poveștile Mamaiei„ au ajuns la ele acasă! Scriitoarea Maria Cica a lansat cartea dedicată stațiunii cu același nume, acum când aceasta împlinește 111 ani.

În monografie a adunat laolaltă poveștile și realitățile stațiunii, devenită în timp un reper al litoralului românesc. A legat de acest loc  numele unor personalități proeminente, Regina Maria fiind una dintre cele mai importante personaje.

Evenimentul “Poveștile Mamaiei” a fost moderat de dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art, unul dintre inițiatorii proiectului Experiențe Dobrogene. Și pentru că lansarea a avut loc la ceas aniversar, întâlnirea a îmbrăcat straie de sărbătoare și a fost condimentată cu scurte momente artistice.

Cartea “Poveștile Mamaiei. Stațiunea Mamaia-111 ani” a fost apreciată și de criticul și istoricul de artă, Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța ca fiind o lucrarea ce prezintă pe larg, caracterul multietnic și multicultural al urbei, rolul dobândit prin poziția geostrategică, dar și funcțiile pe care le îndeplinea inițial modesta așezare marină.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima