Povesti de pe campul de lupta in sedinta Consiliului Municipal Constanta

Doi veterani de razboi au fost numiţi cetăţeni de onoare ai orasului. Petre Zamfir şi Gheorghe Constantin au primit cheia Constanţei ca urmare a faptelor de vitejie din cel de-al II-lea Razboi Mondial.

Razboiul nu a avut legătură doar cu cei doi veterani. Au existat dispute si la nivelul sedintei unde consilierii PDL Iustin Fabian Roman şi Sorina Tuşa l-au contrat pe edilul Constantei pe seama punctului 12 din convocator. Acesta se refera la aprobarea documentatiei de achizitie a lucrarilor de constructii pentru campusul social Henri Coanda, alesii democrat liberali considera ca pretul/ mp al constructiei este destul de ridicat.

Un alt punct tensionat pe ordinea de zi a fost reprezentat de proiectul cu privire la transmiterea dreptului de folosinta a unui teren din zona Perla-Mamaia catre Arhiepiscopie. In aceasta zona va fi construita o biserica iar ulterior un nou lacas de cult va fi ridicat in statiune. Consilierii PDL din nou au avut un punct de vedere diferit.

Nici tema Portului Constanta nu a fost trecută cu vederea, iar ultimele discutii de la nivelul Guvernului arata ca 15 % din actiuni vor ajunge in portofoliul Primariei Constanta.

La sfarsitul sedintei de consiliu municipal, primarul Constantei a explicat si motivul pentru care amenzile pentru parcarile neregulamentare sunt atat de mari.

Reporter: Silviu Calota ; Imagine: Alex Brinzaru