Povestea paznicului izolat de nămeți

Bărbatul salvat de Poliție, după ce a stat trei zile blocat în mașina înzăpezită la Horia , spune ca si-a facut datoria si nu regreta nimic. Sateanul este paznic la eolienele din zona si a fost izolat între nămeţi pina cand a fost scos cu şenilata de poliţişti. El a povestit că a stat în maşină până când motorina s-a terminat.

Paznic la eolienele din zona localității Horia, bărbatul de 40 de ani a susținut că a intrat în tură duminică și când a vrut să plece acasă, s-a temut că se va rătăci pe câmp, în viscol și că va muri înghețat.

S-a încălzit în mașină, însă, când motorina s-a terminat și a văzut că schimbul său nu mai vine, a cerut ajutor. Polițiștii au reușit să ajungă la el cu o șenilată de la o firmă privată de pază și protecție. L-au gasit teafar, ptr ca omul se pregatise di timpmptr tot ce-i mai rau.

Întreaga operațiune de salvare a durat 3 ore. Bărbatul a refuzat să fie dus la spital. A spus că are nevoie doar de odihnă și de apă, așa că oamenii legii l-au dus acasă.

Codul de ninsori și viscol a expirat însă mai sunt drumuri închise. Reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța spun că nu se circulă pe DJ222 Peștera – Pietreni și pe DJ225 Pantelimon – Vulturu – Saraiu. Pe alte 4 drumuri județene se circulă pe un singur fir iar utilajele de deszăpezire lucrează la foc automat pentru deschiderea traficului pe ambele sensuri.

Și 3 drumuri comunale din nordul județului Constanța sunt blocate de nămeți. Este vorba despre cele care fac legătura între Seimeni-Siliștea, Deleni-Petroșani și Crișan-intersecția cu DN 2A.

În schimb pe toate drumurile naționale din județ circulația a fost redeschisă.

Redactor: Andreea Barbu