Povestea Icoanei Maicii Domnului

Una dintre cele mai prețioase icoane din România se află, în aceste zile, la malul mării, cu ocazia praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Obiectul religios acoperit cu argintul vechii icoane a Maicii Domnului Cipriota are o poveste impresionantă, deslușită chiar de preoții lăcașului de cult.

Biserica Sfântul Haralambie din Constanța s-a dovedit a fi neîncăpătoare la slujba de duminică pentru zecile de oameni care au venit să asiste la sfânta Liturghie, dar și pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Secu.

Credincioșii au venit într-un număr impresionant pentru a se ruga la icoană, dar și pentru a-i mulțumi Maicii Domnului pentru că îi ocrotește.

Obiectul de patrimoniu religios este acoperit cu argintul vechii Icoane a Maicii Domnului Cipriota, donată așezământului monahal de către Domnitorul Vasile Lupu, în anul 1647. De cînd a ajuns la Comnstanța, a transformat lăcașul de cult care o adăpostește într-un adevărat loc de pelerinaj. Pe 22 noiembrie este prăznuită și Sfânta Muceniță Cecilia, iar credincioșii care țin post au dezlegare la pește.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea