Poveste fără sfârșit în cazul Podului Agigea

Situația Podului Agigea este departe de a fi rezolvată și asta pentru că, atât constănțenii cât și firmele de transport persoane nu știu ce se va întâmpla în continuare. Exemplul cel mai concludent este decizia adoptată în ședința Consiliul Județean, potrivit căreia începând de miercuri, maşinile de transport de călători de peste 3,5 tone vor putea circula pe Pod. În realitatea însă este anulată de Ordinul privind introducerea unor restricţii de circulaţie pe podul de la Agigea, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Pentru ca solicitarea făcută de Consiliul Județean și Prefectura Constanței să fie aprobată va fi nevoie de ordinul comun al MAE prin IGPR și CNADNR, iar în temeiul acestuia se va emite un aviz.

Restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea, publicate în Monitorul Oficială sunt valabile în perioada cuprinsă între 1 octombrie 2013 și 30 mai 2014. Ordinul prevede închiderea benzilor marginale, restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată peste 3,5 tone şi viteza de deplasare de cel mult 50 de kilometri pe oră.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Adrian Corchie