Postul, cură benefică organismului

Postul Crăciunului reprezintă ocazia perfectă pentru detoxifierea organismului. Eliminarea produselor de origine animală din alimentația zilnică, ajută la reglarea metabolismului iar doamnele care țin la siluetă, au posibilitatea să slăbească câteva kilograme. Cum se adaptează corpul la schimbarea bruscă de la alimentația zilnică la cea de post, aflăm chiar de la specialiști.

Postul Crăciunului presupune eliminarea din alimentația zilnică, pentru 40 de zile, a produselor de proveniență animală precum carnea, lactatele sau ouăle. Nutriționiștii spun că postul poate fi privit și ca o dietă, pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. Eliminarea acestor alimente obligă organismul să ardă grăsimile depozitate.

Specialiștii au și câteva sfaturi pentru cei care vor să scape de kilogramele acumulate peste an.

Din punct de vedere al alimentaţiei, Postul Crăciunului este mai uşor decât cel al Paștelui, deoarece în toate zilele de sâmbătă şi duminică se poate mânca peşte. În schimb, în zilele de luni, miercuri şi vineri se consumă bucate fără ulei şi nu se bea vin. Pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, postul este mai aspru decât în restul zilelor și asta pentru că nu se mănâncă nimic până după-amiaza. În unele zone ale țării, oamenii se hrănesc doar la răsăritul Luceafărului de seară, ca amintire a stelei ce a vestit magilor Naşterea Domnului.

Redactor: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea