Postările anti-vaccinare ar putea fi cenzurate

Google și Facebook au fost atenționate în privința curentului de anti-vaccinare care circulă în România și în lumea întreagă. În curând, postările antivaccinare ar putea fi cenzurate de către cele două companii. 

Facebook şi Google au fost atenţionate printr-o scrisoare publică de senatorul american Adam Schiff cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul platformelor celor două companii. Deşi senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, acelaşi lucru este valabil pentru întreaga lume, inclusiv România unde există o aprigă dezbatere pe această temă în mediul online. Facebook analizează în prezent situaţia şi evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru a limita răspândirea curentului anti-vaccinare.

”Printre aceste măsuri s-ar putea număra, limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conţinut din recomandările care apar în diverse secţiuni ale reţelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate.” conform oficialilor Facebook

Postările care îndeamnă părinţii să nu-şi mai vaccineze copiii s-au răspândit în ultima vreme pe Facebook, în special prin intermediul grupurilor de discuţii. Google, care a nu oferit încă un răspuns oficial, a luat deja anumite măsuri împotriva manipulărilor pe tema vaccinării. Au fost penalizate unele clipuri de pe YouTube care răspândeau informaţii false inclusiv pe tema vaccinării şi diverse alte postări care promiteau leacuri-minune pentru afecţiuni foarte grave.

Redactor: Cristina Niță