Posibil focar de COVID – 19, la Constanța

Ministrul Sănătății se teme ca dezastrul de la Suceava să nu se repete și în alte spitale. Pericol de noi focare ar fi la Constanța și Brasov.

Ieri, Nelu Tătaru a făcut o vizită fulger în centrele de carantină și spitalele de la Constanța. Ministrul  luat la rând unitățile medicale: Spitalul de Boli Infecțioase, centrul de carantină de la Techirghiol, Spitalul Județean și Spitalul Modular. Acesta a verificat circuitul pacienților, stocurile de medicamente și echipamente de protecție, măsurile de izolare și de prevenire a răspândirii virusului. La Constanța sunt 8 cadre medicale infectate, printre care un medic de familie la terapie intensivă în stare gravă. Totodata, 77 de medici, asistente și infirmiere sunt în izolare la domiciliu.

Peste 800 de persoane sunt în carantină institutionalizată în județul de la malul mării.

În județ, pentru cazurile grave de Covid – 19 sunt disponibile 30 de paturi cu 28 de ventilatoare. Până în prezent, la Constanța au fost confirmate 117 cazuri de infectare cu coronavirus  și 3 decese. In perioada imediat următoare, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, va vizita toate județele care au peste 100 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin