Porturile maritime sunt închise

Porturile maritime au fost închise în această dimineață, din cauza vântului puternic. Județul Constanța se află sub avertizare cod galben de vânt până la ora 22.00.

Vântul suflă la rafală și cu peste 75 – 80 km/oră motiv pentru care au fost oprite manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea (maritim) și Midia. Pentru evitarea accidentelor navale, operațiunile de încărcare și descărcare a navelor au fost oprite. În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să îşi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune. Primăria Municipiului Constanța a făcut, totodată un apel la cetățeni să fie precauți.

”Facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Iar conducătorii auto sunt rugați  să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța

Redactor: Cristina Niță