Portul Turistic din Mangalia a fost în acest weekend gazda unui eveniment

Pasionaţii de plimbări nautice au ocazia să se relaxeze la bordul velierului şi să admire marea din larg. Prima plimbare s-a efectuat în perimetrul Portului Turistic spre încântarea turiştilor, dar şi a localnicilor. La rândul lor, partenerii bulgari, aflaţi la bordul ambarcaţiunii, s-au declarat mulţumiţi de clipele de relaxare petrecute pe yacht. Iar detaliile tehnice le-au aflat de la cunoscători.

Ambarcaţiunea, în valoare de aproximativ o sută de mii de euro, are o sufragerie, o mini-bucătărie şi trei dormitoare, un spaţiu primitor pentru a petrece clipe magice la bordul acesteia. Yachtul va putea fi utilizat de operatorii în turismul nautic, precum şi de localnicii şi turiştii care doresc să îl închirieze cu diferite ocazii.

Velierul este parte din proiectul Clubului Nautic Callatis, un centru logistic de afaceri în domeniul nautic. Clubul va găzdui, la jumătatea lunii august, operatori în turismul nautic şi va avea spaţii adecvate pentru organizarea de evenimente specifice. Astfel, se urmăreşte dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere de sprijin în afaceri pentru prestatorii ce activează pe segmentul de agrement nautic.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1,4 mil. de euro, iar pe durata implementării lui, vor avea loc mai multe activităţi de promovare şi informare, precum şi o croazieră de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru