Portul militar şi-a deschis porţile

Forţele Navale Române au organizat în porturile militare din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, Ziua Porţilor deschise. Vizitatorii au fost aşteptaţi de fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, iar cei mici au fost atraşi de jocurile marinăreşti, dar şi de artileria expusă. Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale a fost prezent în portul militar din Constanţa.

Statul Major al Forţelor Navale a organizat în acest weekend evenimentul tradiţional ce prefaţează în fiecare an Ziua Marinei Române. Ziua Porţilor Deschise s-a dovedit a fi un adevărat succes, iar cei care au venit să viziteze expoziţia de tehnică militară s-au declarat încântaţi.

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale a fost prezent la Constanţa şi a transmis un mesaj celor care vor participa la sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Foştii marinari s-au reîntors cu această ocazie la “prima dragoste” pe care încearcă acum să le-o insufle celor mici. Deşi au fost impresionaţi, românii şi-ar dori ca tehnica militară să fie doar admirată, dar niciodată folosită.

Pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Porţilor Deschise, românii au încins o horă chiar între navele militare, în faţa elicopterului de război.

Reporter: Soirn Hulubei ; Imagine: George Dima