Portul Constanța – mărul discordiei între administraţia locală şi autorităţile de la Bucureşti

Nici şeful statului, nici ministrul transporturilor nu sunt de acord cu trecerea portului, considerat obiectiv strategic, în subordinea primăriei Constanţa. În replică, Radu Mazăre, vine cu atacuri la persoană.

Aflat într-o emisiune la o televiziune națională, Traian Băsescu a spus că ar fi cea mai mare greșeală ca premierul României să accepte transferul portului Constanța în subordinea autorităților locale

Radu Mazăre a răspuns cu un atac la persoană.

Chiar şi fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare a afirmat, în urmă cu câteva luni în urmă că: „Preluarea Portului Constanţa de către Primărie ar avea un efect catastrofal. Mazăre nu posedă credibilitatea necesară cu care să gireze proiecte precum extinderea portului. “

De aceeși părere este și şeful Statului, care spune că Radu Mazăre nu mai are nici o credibilitate în fața reprezentanţilor NATO:

Portul Constanţa a stârnit controverse chiar și în interiorul USL-ului. Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor a declarat referitor la acest lucru că: „Portul Constanţa, fiind de importanţă strategică, trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi asta este părerea mea. Decizia este importantă, după părerea mea poate să fie doar la Parlamentul României, printr-o lege”.

În replică, Mazăre a declarat că: “Eu n-am vorbit cu nici un Fenechiu, nu ma interesează Fenechiu. Eu am discutat cu Ponta despre Port. Fenechiu, Menechiu, ce zice el… oricum, nu stie despre port, ca e moldovean si la Moldova nu sunt porturi”.

Jignit, Ministrul Trasporturilor i-a cerut edilului să își ceară scuze.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.