Porți Deschise la Muzeul Național de Istorie

Până în data de 9 septembrie Muzeul Național de Istorie al României este deschis gratuit pentru vizitatori. Inițiativa aparține secretarului general al Guvernului, Andreea Lambru, și a echipei de organizare a Programului de Internship al Guvernului României.

Stagiarii care participă la Programul de Internship al Guvernului – ediția 2018 au vizitat Muzeul Național de Istorie a României. Reprezentanții instituției au susținut în fața tinerilor o prezentare despre importanța Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din anul1918 dar și despre istoria muzeului și colecțiile acestuia. Ulterior, stagiarii au făcut turul muzeului și au vizitat expoziţiile permanente, Tezaurul Istoric și Copia Columnei lui Traian, precum și alte exponate și piese valoroase din patrimoniul istoric al României.

”În Anul Centenar, am dorit să deschidem porțile Muzeului Național de Istorie a României pentru toți cei interesați de istoria și cultura noastră națională. Este o acțiune simbolică prin care dorim să contribuim la punerea în valoare a patrimoniului istoric al României”, a declarat Andreea Lambru, secretarul general al Guvernului’’.

Inițiativa acestui eveniment aparține echipei de organizare a Programului de Internship al Guvernului României și a secretarului general al Guvernului, Andreea Lambru.

Redactor: Alexandra Panait