”Porți deschise” la Centrul de Scafandri

Elevii constănțeni au vizitat Centrul de Scafandri din Constanța și au putut afla mai multe despre această meserie. Deși mulți au spus că nu sunt tentați să urmeze o astfel de carieră din cauza pericolelor care există, la fel de mulți au fost cei care au spus că ar vrea să urmeze acest drum.

Peste 200 de elevi din Constanța au vizitat unica instituție de formare profesională a scafandrilor din România. Sub egida “1967-2017: 50 de ani de experienţă acumulată în domeniul scafandreriei”, Centrul 39 Scafandri – Constanța și-a deschis porțile pentru cei mici. Micuții au putut vedea și afla mai multe despre tehnica și echipamentele folosite de scafandrii militari.

Partea cea mai interesantă, din punctul de vedere al celor mici, a fost laboratorul hiperbaric. Acesta are în dotare două barocamere cu câte 4 locuri, cuplate cu un simulator în care se realizează nivelul de lucru în apă.

Chiar dacă mulți nu și-ar dori să devină scafandri, printre cei mici se numără și câțiva curajoși.

A devenit deja o tradiție pentru Centrul de Scafandri din Constanța să-și deschidă porțile pentru cei mici. Anual au loc două astfel de evenimente. Unul este programat să aibă loc în primăvară, iar cel de-al doilea, în toamnă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.