Porcul, în topul preferințelor iarna (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DB0UzCtv56I[/youtube]Două săptămâni ne mai despart de una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, Crăciunul. Gospodinele au început să se pregătească de pe acum pentru tradiționala masă servită în familie de sărbători. Chiar dacă se plâng că s-a scumpit carnea, oamenii spun că nici prin gând nu le trece ca de pe masă să lipsească friptura din carne de porc, cârnaţii sau piftia. Pentru că buzunarul nu le permite, constănţenii se mulțumesc să cumpere carne în cantități mici, cât să își facă pofta.

Cum era de aşteptat în prag de sărbători, măcelarii s-au aprovizionat cu carne din belşug. În ciuda faptului că prețurile nu au crescut comparativ cu anul trecut, comercianţii spun că vânzările sunt foarte mici. În aceste condiții, măcelarii recunosc că de cele mai multe ori negociază prețul în funcție de cantitatea cumpărată.

În această perioadă, majoritatea crescătorilor de porci din judeţ vând animalele vii, cu 10 lei/ kilogram. Cel mai probabil  cumpărătorii se vor înghesui cu câteva zile înainte de Crăciun, aşadar preţurile vor fi influenţate în acest caz şi de raportul cerere – ofertă. În acest scop, Inspectorii din Sănătate le recomandă consumatorilor să fie foarte atenţi de unde își achiziționează carnea de porc.

Direcția Sanitar Veterinară recomandă aprovizionarea cu carne doar din spaţii sau unităţi autorizate.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.