Popcorn, confetti și…Victor Ponta

Evenimentul s-a desfășurat în aceeași zi în care primul ministru Victor Ponta a împlinit 42 de ani. În acest an, alături de șeful Patidului Social Democrat, în afară de membrii familiei, au fost prezenți aproape 70.000 de membri și simpatizanți ai PSD, UNPR și PC. Printre aceștia s-a numărat și delegația constănțeană condusă de Radu Mazăre.

Circulația rutieră în București a fost practic paralizată încă din primele ore ale dimineții de numărul mare de autocare, autobuze și microbuze care i-au transportat pe zecile de mii de participanți la evenimentul de pe Arena Națională.

La acțiune, pe lângă membrii de vază ai PSD, pe lângă delegațiile UNPR și PC conduse de vicepremierii Gabriel Oprea și Daniel Constantin, au participat și invitați din străinătate, printre care s-au numărat Iurie Leancă – primul ministru al Republicii Moldova și Serghei Stanișev – președintele Partidului Socialist European.

În deschiderea evenimentului s-a intonat imnul național, iar primul discurs a fost rostit de Liviu Dragnea, președintele executiv al Partidului Social Democrat.

„Jucăm la noi acasă, nu jucăm în deplasare, ca la referendum. Votăm un român, pentru România”, a afirmat Liviu Dragnea.

“Țineți minte trei cuvinte: Victor Ponta – președinte” a fost sloganul care s-a auzit cel mai des pe Arena Națională.

În discursul său, șeful PSD și candidat la președinția României, Victor Ponta a trecut în revistă realizările guvernării sale și a vorbit de nevoia de schimbare a României.

“Am multe lucruri de schimbat la mine, înainte de a schimba țara, dar nu îmi este frică decât de un lucru: să nu vă dezamăgesc. Trebuie să facem o schimbare a României. Trebuie să le oferim copiilor noștri șansa de a se realiza acasă și nu peste hotare. Împreună putem să facem mult mai multe lucruri bune decât cele făcute separate. Vreau să descoperim împreună ceva ce s-a pierdut de mult timp. Vreau să avem încredere unul într-altul, să fim mândri că suntem români și să fim mândri de asta”, a spus Victor Ponta.

Un amănunt picant ar fi faptul că toți participanții la evenimentul din capitală au fost serviți cu popcornul despre care candidatul PSD susținea că îl va ronțăi în timp ce va urmări de acasă, dezbaterile televizate înaintea primului tur de scrutin.

Redactor: George Marinescu