Poneiul nărăvaș din Mamaia

Traficul auto din Stațiunea Mamaia a fost perturbat duminică de o urmărire ca în filme! Ca în cele de comedie! Scenele s-au dovedit a fi hazlii, întrucât urmăritul nu a fost altul decât un ponei!

Indisponibilizat inițial de polițiștii locali, animalul nărăvaș urma să fie transportat cu o autoutilitară la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, însă poneiul a sărit din mașină și a luat-o la fugă pe bulevard. Prompți, oamenii legii au intervenit și au început să galopeze la volanul cailor putere după veselul patruped. Pentru că aceștia nu au reușit să-l tragă pe dreapta, în misiune s-a alăturat și o patrulă a Poliției Naționale. Urmărirea a făcut deliciul participanților la trafic aflați pe carosabil în momentul respectiv, care au încetinit și au filmat scenele hazlii.

Cum a ajuns veselul animal în vizorul oamenilor legii?

Poneiul era folosit contracost la plimbări pe plajă și fotografii cu turiștii de către un minor, în vârstă de 16 ani, din Ovidiu. Activitatea ilicită desfășurată de contravenient a fost depistată de către polițiștii locali pe plajă, în zona Butoaie a stațiunii Mamaia. Oamenii legii au hotărât aplicarea unei amenzi și indisponibilizarea poneiului. Animalul, însă,  s-a sustras deciziei polițiștilor locali și a rupt-o la fugă în momentul în care a fost preluat cu o autoutilitară și urma să fie dus la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Într-un final poneiul a fost prins și dus la rezervația din Constanța.

Redactor: Mihaela Țânțaru