Pompierul mort la datorie, decorat cu Ordinul “Bărbăție și Credință”

„Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!” este mesajul cu care pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” se despart de sublocotenentul Marius Daniel Fripis, cel care și-a pierdut viața în timpul unei misiuni la Constanța. Acesta va fi înmormîntat mîine, cu onoruri militare.

Zeci de oameni și-au luat rămas bun de la cel care le-a fost erou, coleg, prieten, soț sau tată. Trupul neînsuflețit al pompierului erou a fost depus la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța.

Răpuși de durere, membri familiei au dorit să își plîngă pierderea în liniște. Sute de mesaje de condoleanțe și texte cu amintiri despre pompierul caracterizat de un curaj ieșit din comun nu au întîrziat să apară pe pagina de internet a Inspectoratului Pentru Situații de Urgență „Dobrogea.

„A salvat multe în meseria lui dar propria viaţă nu şi-a putut-o salva. Dumnezeu să-l odihnească!“

„Ai făcut sacrificiul suprem, camarade. Să ne veghezi paşii de acolo până ce va veni vremea să ne întâlnim.“
„Pompierii nu mor niciodată, ei ard mereu în sufletele oamenilor pe care i-au salvat.“

Mesaje de condoleanțe au trimis și oficialitățile. În urma dispariției sale, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis a fost avansat în grad post mortem, iar vicepremierul Gabriel Oprea a propus președintelui României ca militarul de la malul mării să fie decorat cu Ordinul “Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler.

Marius Daniel Fripis avea 42 de ani și era comandant de echipaj la Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş. Sîmbăta echipa sa a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei locuințe din oraș, așa că pompierul s-a prezentat, împreună cu ceilalți cinci colegi, la datorie. O misiune din care nu s-a mai întors. Butelia a explodat, iar suflul deflagrației i-a provocat bărbatului moartea. Marius Daniel Fripis va fi înmormîntat cu onoruri militare, marți, la Constanța.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima