Pompierii constănțeni trag un semnal de alarmă (VIDEO)

Pompierii constănțeni trag un semnal de alarmă, mai ales că meteorologii au anunţat o perioadă caniculară, iar pe litoral vântul a suflat în rafale extrem de puternice! Arderea miriștilor și a vegetației uscată este interzisă, iar amenzile se ridică pînă la 2 500 de lei.

Temperaturile caniculare și rafalele de vînt anunțate pentru perioada următoare reprezintă o combinație periculoasă în ceea ce privește producerea incendiilor. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Dobrogea trag astfel un semnal de alarmă.

Pompierii au început deja controalele printre proprietarii de terenuri. Sunt ajutați și de edilii din localitățile constănțene, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul fiecărei primării. Cei care dau foc intenţionat trebui să știe că riscă amenzi usturătoarele pentru încălcarea prevederilor legale în ceea ce privește incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile. Ei riscă să scoată din buzunare între 1000 și 2500 de lei.

Reporter; Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc