Pompierii, ajutoarele lui Moș Crăciun

Patru frați dintr-o familie săracă au primit de la pompierii constănțeni daruri de Crăciun. Copiii împreună cu părinții lor trăiesc într-o sărăcie lucie, într-o singură cameră cu un singur pat. Pompierii au aflat de drama familiei Ioniță în urmă cu trei luni când le-a luat foc casa. Acum salvatorii  au adus bucurie și în casa unde până acum sania lui Moș Crăciun nu a ajuns.

Patru frați trăiesc într-o casă mică, la marginea comunei Lazu. Copii, nu știu că zilele de naștere se sărbătoresc și nu-și amintesc de gustul ciocolatei. Familia Ioniță nu a primit nicodată cadouri de la Moș Nicolae sau Moș Crăciun. Sărăcia în care trăiesc le umbrește orice bucurie.

Tatăl muncește, dar banii nu sunt de ajuns, iar casa mică le-a ars într-o noapte în urmă cu câteva luni. Au rămas cu toții într-o cameră, înghesuiți care cum pot.

Se descurcă cum pot, iar mâncare tradițională de sărbători nu au avut niciodată. Când îi auzi pe cei mici cum își pun dorințele, te înduioșează până la lacrimi.

Pompierii militari din Portul Constanța au pus mână de la mână și au strâns o sumă de bani. Le-au luat mobilă, aragaz, mașină de spălat, haine și mâncare să le ajungă o perioadă de timp. Anul acesta, sania lui Moș Crăciun, a ajuns și la familia Ioniță. Salvatorii le-au adus cadouri pentru cei mici și alimente pentru Sărbători.

De Crăciun, pompierii Portului Constanța au făcut o minune pentru o familie greu încercată.

Redactor: Cristina Niță