Pompier din Năvodari, campion mondial

Gheorghe Romaşcanu, subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Midia Năvodari, a obţinut trei medalii la probele individuale şi două la cele pe echipe în cadrul Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate la Belfast, Irlanda de Nord. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 1-10 august 2013, iar pompierul constănţean, alături de alţi pompieri şi poliţişti, a reprezentat România şi Ministerul Afacerilor Interne. Reprezentantul ISU Constanţa a participat la trei probe individuale şi două pe echipe. La individual a obţinut titlul de campion mondial şi medalia de aur la proba de 5.000 de metri, medalia de argint la 800 de metri şi medalia de bronz la aruncarea suliţei. La probele pe echipe a luat startul la ştafeta de 4 x 400 de metri şi cross – 10.000 de metri, la ambele românii obţinând medalia de bronz.

La cei 46 de ani, pompierul constănţean este sportiv de performanţă având un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Gheorghe Romaşcanu a participat şi la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate în 2011 la New York, unde a obţinut titlul de vicecampion mondial la la proba de 1.500 de metri şi locul IV la proba de 3.000 de metri cu obstacole.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Ionescu