Poluarea cu nitrați reprezintă un adevărat pericol (VIDEO)

Poluarea cu nitrați reprezintă un adevărat pericol pentru aproape 2 mii de localități din țara noastră. Dintre acestea, 69 se află în județul Constanța. Pentru diminuarea contantaminării surselor de apă, Ministerul Mediului işi propune să construiască platforme de depozitare a gunoiului de grajd, responsabil pentru această poluare.

Nitrații scad rezistența generală a organismului, iar consumul de apă poluată cu această substanță poate duce chiar și la decesul sugarilor. Cea mai des intalnita sursă de intoxicare cu nitrați o reprezintă apa din fântână

Problema a fost identificată încă din anii 90. Atunci, organizațiile internaționale de mediu au sugerat primele măsuri în România privind controlul poluării având în vedere faptul că Dunărea este cel mai mare colector de ape al țării noastre. În cadrul proiectului ” Controlul integral al poluării cu nutrienți” se realizează activități de colectare, depozitare și gestionare a gunoiului de grajd.

Proiectul este finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Facilitatea Globală de Mediu. Valoarea acestuia ajunge la 60 de milioane de euro.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Matei Ghioc