Poliţiştii şi jandarmii constănţeni au promovat campania “Voteaza legal” şi în sudul litoralului (VIDEO)

Ei au explicat turiştilor care vor merge la duminică la urne care sunt consecinţele în cazul în care acceptă mită electorală.

 “Voteaza legal!”, este o campanie de informare organizata tot de Ministerul Administratiei si Internelor. Aceasta a urmarit o promovare a unui vot legal din toate punctele de vedere.

Pe litoral, in acest weekend vor fi 109 sectii de votare in plus, pentru turistii care se afla pe litoral. Ei vor putea merge la vot la cea mai apropiata sectie de votare, sa isi exprime intentia. Daca vor face acest lucru trebuie sa tina cont de pliantul primit si sa  nu primeasca mita de la terti.

Articolul 54 din legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare spune asa:

(1)  Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2)  Pedeapsa prevazuta la alin. (1) se aplica si persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului.

(3) Tentativa se pedepseste.

Adica chiar daca nu ati luat inca mita dar aveti intentia si sunteti prinsi, tot veti plati pentru aceasta fapta. Aceste articole se regasesc scrise si in pliantele impartite.

Daca cineva doreste sa va abordeze cu intentii nu tocmai legale atunci cand veti merge la urnele de vot, nu exitati si sunati la 112.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan