Polițiștii secției 2, în acțiune

Nivelul economiei negre este, în general, un indicator al bunăstării populației. Cu atât mai mult cel al țigărilor de contrabandă, care ne arată în ce stare se găsesc oamenii cu venituri reduse. Astăzi, la Constanța, poliția a  întocmit patru  dosare penale pentru cei ce ofereau spre comercializare pachete cu țigări netimbrate.

Odată cu creșterea„taxei pe viciu” se înmulțește și numărul celor care vând țigări de contrabandă. Se pare că acest fenomen a devenit deja un  „job”pentru mulți dintre români. De la an la an comerțul ilegal cu țigarete înregistrează creșteri importante în majoritatea regiunilor țării. Astfel, în cadrul unei acţiuni care a avut loc, miercuri, la Constanța, polițiștii din cadrul Secției 2 au efectuat mai multe controale în zona pieţelor, în vederea reținerii persoanelor ce comercializează țigări fără timbre accizabile.

Polițiștii au confiscat pachetele cu țigări si au întocmit dosare penale. Autoritățile recomandă cetățenilor care observă persoane care ar oferi spre comercializare pachete de țigări netimbrate, să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea