Polițiștii rutieri sunt cu ochii în patru pe drumurile naționale de pe litoral

Drumul Național 39, între Mangalia și joncțiunea cu A2, la Agigea, DN24 Constanța-Hârșova-Slobozia-București și Autostrada Soarelui sunt cele mai circulate artere de pe litoral în această zi. Câteva zecii de mii de turiști care au profitat de week-end-ul prelungit și primele zile de vacanță ale elevilor se întorc acum spre case, în toate colțurile țării. Cele mai căutate stațiuni au fost Mamaia, cu peste 20.000 de turiști înregistrați oficial și Neptun și Costinești, cu câte zece mii. Aproape 2.500 au fost turiști străini, conform datelor furnizate de hotelieri.

Polițiștii monitorizează permanent traficul și recomandă celor care se întorc acasă prudență la volan, răbdare în zonele aglomerate și asigurarea temeinică înaintea manevrelor de depășire.

Este important de știut și faptul că circulația camioanelor și a TIR-urilor cu masa peste 7,5 tone este interzisă luni, până la ora 22.00, la fel cum se întâmplă de obicei în week-end-uri. Tronsoanele vizate în județul Constanța sunt DN 22C Cernavodă-Medgidia-Constanța și DN39, între Mangalia și intersecția cu A2 de la Agigea.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: George Dima