Politistii din Medgidia au desfasurat, astazi o actiune in piata centrala din oras

Mai multe echipaje ale Poliţiei din Medgidia au împânzit piaţa centrală şi au blocat toate ieşirile. Mulţi dintre comercianţii ambulanţi nu au fost de găsit, deşi în urma cu câteva zile piaţa era plină de bişniţari care vindeau telefoane şi ţigări la negru.

Toţi comercianţii care posedă tarabe în piaţa centrală au fost controlaţi şi nevoiţi să prezinte toate actele pentru produsele scoase la vânzare. Marea majoritate a comercianţilor au fost încântaţi de acţiunea Poliţiei.

Poliţiştii au prezentat celor veniţi la cumpărături, principalele cauze ce favorizează comiterea tâlhăriilor prin smulgere, respectiv etalarea bijuteriilor şi purtarea acestora în locuri neadecvate, neatenţia şi neglijenţa în folosirea bunurilor personale, ca telefonul mobil, portofelul şi banii. De asemenea, oamenii legii au făcut recomandări populaţiei cu privire la măsurile minime de siguranţă şi protecţie a bunurilor personale, dar şi a locuinţelor. Totodată, poliţiştii au discutat cu persoanele prezente în piaţă, atât vânzători, cât şi cumpărători, pe linia prevenirii înşelăciunilor prin „metoda accidentul“. Şi Poliţia Rutieră şi-a făcut prezenţa la acţiune, aşa că unii şoferi au fost prinşi pe picior greşit.

Poliţia Municipiului Medgidia nu se va opri aici, ci va desfăşura astfel de acţiuni şi în zilele următoare.

Reporter: Raisa Platon ; Imagine: Valentin Cerbanescu