Poliţiştii din Cernavodă au desfăşurat în incinta Şcolii numărul 1 din localitate o serie de activităţi

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie la nivel naţional s-a desfăşurat cea de-a noua ediţie a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Cu această ocazie, poliţiştii din Cernavodă şi-au planificat diverse activităţi, cu privire la importanţa adoptării unor conduite antiinfracţionale în rândul elevilor. În ultima zi a campaniei, a venit rândul elevilor Şcolii generale numărul 1 din Cernavodă să primească sfaturi şi îndrumări din partea oamenilor legii. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor şi periculozitatea consumului de droguri.

Elevii au fost încântaţi de întâlnirea cu oamenii legii şi au învăţat lucruri utile, care le vor fi de folos pe viitor. Mulţi au recunoscut chiar că au un comportament agresiv faţă de colegi, iar lucrurile învăţate îi vor ajuta să-şi remedieze atitudinea la şcoală.

Întâlnirea a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au putut afla detalii legate de consecinţele consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca