Polițiștii detașați pe litoral pentru sezonul estival și-au început misiunile

În perioada 1 iulie – 31 august, în două serii, Ministerul Afacerilor Interne a delegat câte 90 de poliţişti care să vină în sprijinul colegilor de pe litoral. 57 de poliţişti de ordine publică, 13 tehnicieni şi 20 de poliţişti pentru Serviciul de Investigaţii Criminale.

Misiunea poliţiştilor în perioada verii se va desfăşura conform Planului de Acţiune Litoral 2013 aprobat de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi are ca scop prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravenţională ce pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică.

Conform Poliției constănțene, forţele speciale de intervenţie vor fi în aşa fel dispuse în teren încât să asigure reducerea timpului de răspuns al intervenţiei, în situaţia producerii unor evenimente cu risc ridicat, urmărind restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate. Interesant este, însă, că polițiștii de la Serviciul Rutier nu vor mai avea niciun fel de sprijin din partea colegilor din țară. Oficial, conducerea Poliției Române motivează acest lucru prin faptul că din moment ce pe Autostrada Soarelui se circulă până la mare, prezența echipajelor suplimentare nu se mai justifică.

În cursul anului 2012, cel mai mare aflux de turişti a fost înregistrat în staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. În acest sens, în perioada sezonului estival 2013, dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare vor fi suplimentate pe raza acestor localităţi, atât cu efective de jandarmi cât şi de poliţie de frontieră.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: George Dima