Polițiștii de la Serviciul Rutier Constanța au ieșit din nou în stradă

Fie zi, fie noapte, fie la colț de stradă sau într-o parcare îi vedem mai mereu. Circulă pe străzile noastre, însă au actele făcute în țara vecină. Îi cunoaștem foarte bine și de multe ori îi poreclim „texani”, însă nu vorbim de cei din Texas, ci de șoferii care au mașina înmatriculată în Bulgaria. Astfel, polițiștii serviciului rutier Constanța împreună cu cei de la municipiu au început să oprească și să verifice în trafic toate mașinile cu numere străine.

În urma unei statistici efectuate de Poliția Rutieră, peste șapte mii de mașini sunt înmatriculate în alte țări, iar o parte din ele sunt automobile radiate în Bulgaria care mai apoi au ajuns în România. În plus, aceste mașini, sunt și preferatele infractorilor și asta pentru că la noi, nu există o bază de date cu plăcuțele de înmatriculare. De exemplu, domnul din imagini (cel care conduce masina alba papuc, remorca cu prelata albastra — el este domnul) transportă oficial mai multe plăci de polistiren. La o verificare mai amănunțită însă polițiștii au găsit 50 de litri de motorină pentru care șoferul nu avea nici un act de provenința. Bărbatul a fost condus la secția 2 Poliție pentru a da o declarație. Dacă va fi găsit vinovat îi se va deschide dosar penal și va primi o amendă usturătoare.

Însă nu toți au fost așa ghinioniști. Șoferii care se știau cu actele în regulă au răspuns fără nici o problemă la cerințele polițiștilor.

Această acțiune va continua și în zilele următoare.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru