Polițiștii de la Inspectoratul Constanța sunt printre cei mai eficienți din țară

Pentru a treia oară consecutiv, numărul de arestări este cel mai mare din România.

O sută de suspecți arestați pe lună, aceasta este media celor care luptă pentru respectarea legii în Constanța. Mergând mai departe, înseamnă că polițiștii constănțeni rețin aproximativ trei persoane pe zi. Astfel, cele treisprezece celule de la beciul IPJ Constanța sunt în permanență ocupate.

Vara este cu siguranță anotimpul cel mai solicitant pentru polițiști. Nu numai cei ce vor să se distreze vin pe litoral, ci și infractorii. În anotimpul cald, numărul fărădelegilor prinde un avânt considerabil. Printre cele mai numeroase sunt înșelăciunile și furturile.

O metodă folosită frecvent pe străzi de către escroci este cea a telefonului furat, vândut la preț de nimic. Pe motiv că vine poliția, telefonul din husă este înlocuit cu o bucată de săpun, sau cu o carcasă. Astfel, amatorul de chilipiluri rămâne și fără bani și fără telefon.

Ce-i drept, peisajul infracțional al orașului a fost foarte colorat: de la crime, impușcături în trafic, până la accidente provocate de preoți, nimic nu a lipsit în anul ce tocmai a trecut.

Redactor: Bogdan Bolojan