Poliţiştii constănţenii au dus o intensă campanie de prevenire a fraudelor electorale (VIDEO)

Pentru ca astăzi procesul de vot să se desfăşoare în condiţii legale, poliţiştii constănţenii au dus o intensă campanie de prevenire a fraudelor electorale. Au mers de-a lungul şi de-a latul litoralului pentru a le înmâna turistilor, cît şi locuitorilor pliante cu informaţii utile pe care le pot aplica acum, în ziua votului.

Poliţiştii şi jandarmii constănţeni au promovat campania “Voteaza legal” şi în sudul litoralului! Ei l-au explicat turiştilor care sunt consecinţele în cazul în care acceptă mită electorală. “Voteaza legal!”, este o campanie de informare organizată de Ministerul Administratiei si Internelor. Aceasta a urmarit o promovare a unui vot legal din toate punctele de vedere.

Pe litoral, in acest weekend sunt deschise 109 sectii de votare in plus, pentru turistii care işi petrec aici vacanţa. Astfel că aceştia işi vor putea exercita dreptul la cea mai apropiată secţie. Daca vor face acest lucru trebuie sa tina cont de pliantul primit si sa  nu primeasca mita de la terti.

Articolul 54 din legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare spune asa:

 (1)  Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2)  Pedeapsa prevazuta la alin. (1) se aplica si persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului.

(3) Tentativa se pedepseste.

Adica chiar daca nu ati luat înca mită, dar aveti intentia si sunteti prinsi, tot veti plati pentru aceasta fapta. Aceste articole se regasesc scrise si in pliantele care au fost impartite inainte de inceperea referendumului. Daca cineva doreste sa va abordeze cu intentii nu tocmai legale atunci cand mergeţi la urnele de vot, nu ezitati si sunati la 112.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan