Poliţiştii constănţeni sunt gata pentru a face faţă afluxului de turişti

Odată cu încheirea examenelor de final de an pentru absolvenţii claselor a VIIIa şi a XIIa, sezonul estival 2012 ia startul în plină forţă. Poliţiştii aşteaptă la malul mării negre un număr dublu de turişti faţă de cei ce se află deja la mare.

Şi pentru ca aceştia să se bucure de o vacanţă perfectă pe litoral, oamenii legii au pornit în întîmpinarea eventualelor neplăceri prin campaniile de prevenire a infracţiunilor de sezon, implementate în zonele turistice din staţiuni.

În afară de activităţile preventive, oamenii legii s-au organizat şi în ceea ce priveşte combaterea infracţionalităţii. Echipe mixte formate din poliţişti şi jandarmi patrulează prin toate zonele ţintă ale litoralului, gata să răspundă prompt sesizărilor din partea turiştilor.

Pînă acum, oamenii legii au obţinut şi primele rezultate. Un tînăr care încerca să comercializeze un telefon furat de pe plajele din Vama Veche a fost depistat iar bunul a fost înapoiat păgubitei.

La Eforie oamenii legii au depistat şi sancţionat cu amenzi zeci de vînzători ambulanţi care comercializau ilegal produse.

Şi efectivele de la Rutieră au abut activitate în această perioadă. Autorii faptelor antisociale din trafic au fost amendaţi, iar şoferii găsiţi cu nereguli au rămas fără permise.

Doi minori urmăriţi naţional au ajuns înapoi la famiile lor după ce au fost recuperaţi de oamenii legii din staţiunea Mamaia.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu