Poliţiştii atenţionează proprietarii de autoturisme

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vlqCS4q0z5k[/youtube]Acest şofer şi-a lăsat maşina parcată pe un bulevard din centrul Constanţei. Nu numai că nu a încuiat uşile, dar a lăsat chiar un geam deschis, motivând graba şi faptul că s-a deplasat doar 20 de metri pe trotuar ca să cumpere ceva de la un chioşc de ziare.

Pe hoţi nu îi mai tentează doar radiocasetofoanele, telefoanele mobile ori portofelele lăsate la vedere în maşină, pe banchete ori în bord. Orice geantă ar putea conţine bani sau obiecte de valoare, iar mai nou se fură şi obiecte vestimentare lăsate în autoturisme. Astfel că infractorii nu se sfiesc să spargă maşinile în miezul zilei şi să dispară în câteva secunde cu prada.

Poliţiştii au întocmit o statistică bazată pe cele mai recente cazuri de spargeri de maşini. Interesant este faptul că acestea se produc dimineaţa, între 9.30 şi 11.30, dar şi după-amiaza, între 15.30 şi 17.30. Adică atunci când majoritatea dintre noi alergăm prin oraş cu diverse treburi ori probleme, adesea presaţi de timp. Şi când, din grabă sau comoditate, uităm în maşină un portofel plin cu bani, acte ori carduri, o geantă cu un lap-top sau telefonul în bord. Iar hoţii atât aşteaptă … însă poliţiştii ne amintesc: Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.